2019. december 6. KÖNYVBEMUTATÓ ÉS ELŐADÁS A PANNONIABAN

Monográfiájában a szerző emléket állított a 75 éve történt kataklizmával felérő eseményeknek.

Átfogó képet rajzol a Sopron vármegye területe felett lezajlott légiharcokról. (géplezuhanásokról)

Sopron történelmének mindmáig legtragikusabb napja 1944. december 6-a volt.

Ezen a napon pusztítóerejű légitámadás érte városunkat. Az amerikaiak elsődleges célja a vasúti létesítmények

lerombolása, az átmenő forgalom megbénítása volt. A támadó gépek azonban letarolták a belvárost és a Lövéreket is. A várost és környékét (1944-1945-ben) összesen 9 légitámadás érte. Az emberi és anyagi értékekben ezzel irtózatos pusztítást okoztak. A sebek ma már hegednek, de begyógyulni soha nem fognak.

Sopronban a háborús cselekmények következtében életét vesztette mintegy 2200 fő. (civilek, gyermekek asszonyok, fiúk, férfiak és katonák)

December 6-án az ő emlékükre gyújtunk mécsest, vagy gyertyát a Deák téri háborús áldozatok emlékművénél.  

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK