Balekkeresztelő 2019 november

Soproni egyetemi polgár, ha híve a selmeci-soproni diákhagyományoknak,

életében másodszor is „megkeresztelkedik”…

Hamarosan elkövetkezik az „első soha napja.” Hallgatóink az utóbbi évtizedben így nevezték el a selmeci-soproni diákhagyományok első kis lépcsőfokát jelző eseményt a balekkeresztelést. A leendő balekok erre jól felkészülnek. Előtte ún. kisebb-rövidebb életű Tanszékeken oktatják őket szeretett Firmáik. A leendő balekok előtte ún.  balekvizsgán adnak számot hatalmas tudásukról. Mindenki választ magánk „két keresztszülőt” Érdekesség: A leányokat „fiúsítják” a keresztelő előtt. A kis pogányok Bachus es Ceres és az összes pogány istenek nevében nyakon lesznek öntve sörrel, átugorják a dézsát (beleugranak a szakmába) és be lesz az arcuk suvickolva. Átveszik keresztlevelüket, melyen ott virít majd a Firmák által adott aliasuk, és lesz balekkorsójuk is. A balekkeresztelő szakestélyek idén a Soproni Egyetemen: 2019 november 20.  18.00  LKK, november 21 EMK november 22 SKK.

(A szakestélyek zártkörüek, oda 1971 óta invitálió cédula szólítja a vendégeket és részt vevőket.)

 

 

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK