Csath Béla vasdiplomás bányamérnök ajándéka egyetemi levéltárunknak

Csath Béla 1950-ben Sopronban végzett

vasdiplomás bányamérnök ajándéka egyetemi levéltárunknak. 

„Mert Sopront feledni nem lehet” Csath Béla mérnök úr Budapestről két fűzött dossziéban juttatta el hozzánk évfolyamuk vázlatos történetét, és az évfolyam találkozóik történetét. Munkája 70 évet ölel fel dokumentumokkal (arcképek, meghívók, levelezőlapok) gazdagon illusztrálva. A mellékelt évfolyam tabló pedig hiányzott eddigi tablókép gyűjteményünkből.

E példa láttán biztatjuk volt évfolyamainkat – hasonló összeállítással gazdagítsák könyvtárunkat-levéltárunkat. Az évfolyamtörténetek tovább gazdagítják és átörökítik egyetemünk történetét a jövő nemzedékeinek. Köszönjük mérnök úr nemes felajánlását.

 

A kalapács és a bányászék a bányász címeren


 

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK