BEKÖSZÖNTŐ GONDOLATOK

A SOPRONI EGYETEM ALUMNI (SOE ALUMNI)

Kedves Látogató!

Sok szeretettel üdvözlünk a Soproni Egyetem Alumni oldalán!
Mi is az Alumni?
ALUMNI = „öregdiák” volt hallgatóink, tanítványaink közössége

A SOPRONI ALUMNI célja:

Dr. ifj. Sarkady SándorA híd szerepének betöltése egykori hallgatóink, oktatóink, munkatársaink az érdeklődő nagyközönség felé.
A SOE ALUMNI mindazokat szeretné ellátni információval, hasznos tudnivalóval, akik ma is szeretettel emlékeznek felejthetetlen diákéveikre, évfolyamtársaikra, professzoraikra, tanáraikra.
Megújult formában, folyamatosan szeretnénk tájékoztatni a Soproni Egyetem karain történő eseményekről (tudományos konferenciák, előadások, szimpóziumok, évfolyam és baráti találkozók, hallgatói kezdeményezések stb.) Mindarról, ami érdemes a figyelemre.

Alumni tagjainkat kölcsönösen informálnánk azokról az eseményekről, ami egyetemünket, az egyetemen folyó képzéseket, az oktató munkát érinti, meghatározza, esetleg befolyásolja.
A SOE ALUMNI honlapján híreket teszünk közzé, rendezvényeinkre invitáljuk tagjainkat, szimpatizánsainkat, támogatóinkat.
Bemutatnánk kiadványainkat, terveinket, elképzeléseinket.
Jövőt építünk és büszkék vagyunk mindazokra, akik eddigi munkájukkal örök dicsőséget és megbecsülést szereztek a Soproni Egyetem és jogelőd intézményeinek.
Ebben az évben ünnepeljük az önálló magyar erdészeti felsőoktatás 210. és a Sopronba történt befogadásunk után az újra induló oktatás 100. évfordulóját.
Hatvan éve, hogy Sopronban lerakták a felsőfokú óvónőképzés alapjait.
Köszönjük az eddigi segítséget, amit alapítványokon keresztül kapott a Soproni Egyetem.
Volt mérnök-hallgatóink, erdő és faipari mérnökeink, közgazdasági és óvónői diplomásaink valamint az ifjúi hév hevülete viszi előbbre azt a nagyszerű közös munkát, ami kapcsot jelenthet generációk között.
Beköszöntő soraim szóljanak az óhaza, a Kárpát medence, Európa és az Új hazában élőkhöz, azokhoz, akikben megdobban a szív, ha hallják az Alma Mater és a Soproni Egyetem Alumni hívó szavát.

Kérünk Benneteket, hogy regisztráljatok be a SOPRONI Egyetem Alumni rendszerébe, pl. ITT hogy minél többen tudjuk tartani a kapcsolatot egymással, minél több információval tudjuk segíteni volt hallgatóinkat.

Tisztelettel és szeretettel köszönti valamennyi regisztrált felhasználót

Sopron 2019. március
Dr. ifj. Sarkady Sándor PhD
(tudományos kutató, történész)
sarkady.sandor@uni-sopron.hu

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK