Megjelenés előtt álló tanulmánykötet a Benedek Karunk tanárai tollából.

Benedek Elek Karunk – Új tanulmánykötete az innovációról (múl és jelen)

A kötet egyik szerzőjével Dr. Patyi Gábor központvezető docenssel beszélgettünk.


A publikációm tervezett címe: Innovatív reformjavaslat 1956-ból: két soproni pedagógus tervezete a felsőfokú "Nevelőképző Akadémia" tárgyában. 

A két pedagógus : Kelényi Ferenc és Major László tanár úr volt.

 

 

Kelényi Ferenc - 1916-1975

Major László - 1917-2005

A tanulmány egy kis kötet része lesz, melyben 5 szerző mutatja be a Benedek karon , illetve ahhoz kötődően a múltban megvalósult,  illetve a jelenben megvalósuló innovációkat. Várhatólag pár héten belül megjelenik a kötet.

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK