Kedves érdeklődő Látogató!

Sok szeretettel üdvözlünk a Soproni Egyetem DPR aloldalán!

Szóka KárolyMi is az a DPR?

A DPR egy egyszerű rövidítés, ami viszont nagyon is sokat takar.

DPR = Diplomás Pályakövetési Rendszer.

Az egyetem befejezése után a hallgatók szerteszét repülnek az országban, hazatérnek, elkezdik új életüket, lehet, hogy egy teljesen új helyen, környéken. Mi szeretnénk tartani velük a kapcsolatot, szeretnénk felhasználni azokat a tapasztalatokat, melyekkel TI rendelkeztek, ezek alapján tudjuk segíteni a mostani hallgatókat, oktatókat, az egyetemet.

Ez a DPR rendszer jelenti egyrészt a hallgatói motivációs vizsgálatokat, a minőségbiztosítás rendszerét, másfelől az Öregdiákok szakmai pályáját is szeretnék követni.

Rövid kérdőívek segítségével tudjuk leszűrni a tapasztalatokat, javaslatokat, hogy min kell változtatnunk, hiszen mi is szeretnénk fejlődni, hogy egyre jobbak legyünk!

Kérünk Titeket, hogy regisztráljatok be az alumni rendszerbe, pl. ITT hogy minél többen tudjuk tartani a kapcsolatot, minél több információval tudjuk segíteni a jelenlegi hallgatóságot és természetesen az Öregdiákokat! Köszönjük!


Dr. Szóka Károly
egyetemi docens, SOE DPR koordinátor
szoka.karoly@uni-sopron.hu

Közérdekű

EUROSTUDENT nemzetközi kutatás: interaktívan elemezhetők a hazai adatok

Az interaktív online elemzőfelület a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak felsőoktatási intézményükről és képzésükről alkotott véleményét, munkaerőpiaci várakozását és nemzetközi tanulmányi mobilitási tapasztalatait teszi megismerhetővé,.

A modul adatait interaktívan bemutató online felület a www.diplomantul.hu/eurostudent-kutatas linken érhető el.

A legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer új  modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával, kattints ide!

LINK

 

 

 

Diplomás pályakövetés – itt a 2018-as gyorsjelentés

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatási modult tartalmaz, adminisztratív adatbázisok összekapcsolásával jött létre a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az Oktatási Hivatal és a Pénzügy-minisztérium által tárolt, pályakövetési célokra alkalmas adatok anonim egyesítése révén.

Gyorsjelentés (pdf) itt!

LINK

 

 

 

Nemzetközi gyakorlat (DPR tudástár)

A külföldi országokban már sok éves hagyományai vannak a diplomás pályakövetésnek. A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni egymáshoz.

Részletek a felvi.hu oldalán

LINK